Implantacija

Praradus vieną, kelis ar visus dantis žmogus susiduria su dviem pagrindinėmis problemomis, tai bloga estetika ir sudėtingas maisto kramtymas. Šias problemas pilnai išspręndžia dantų implantai. Danties implantas, tai titano lydinio sraigtas, kuris įsriegtas į žandikaulį atlieka šaknies funkciją. Ant implantų yra tvirtinamos pavienės dantų karūnėlės, karūnėlių tilteliai arba viso žandikaulio protezas.

Dantų implantavimo eiga

Dantų implantavimas yra etapinė procedūra, kuri reikalauja keleto apsilankymų odontologijos kinikoje. O galutinis rezultatas, priklausomai nuo situacijos bus pasiektas per keletą mėnesių.

Konsultacija

Konsultacijos metu daroma panoraminė rentgeno nuotrauka. Jos pagalba įvertinama žandikaulio kaulo kokybė ir kiekis, nustatomos implantavimo galimybės. Gydytojas išklauso paciento lūkesčius, tuomet sudaro gydymo planą.

Chirurginis etapas

Pirmas vizitas. Šio vizito metu gali būti įsriegtas visas reikiamas implantų kiekis, jeigu tai leidžia bendra paciento sveikata ir žandikaulio kaulo būklė. Esant kaulo trūkumui kartu su implantų įsriegimu gali būti atliktos kaulo priauginimo procedūros ar sinuso dugno pakėlimas. Vieno implanto įsriegimas trunka apie 30 minučių. Implantavimo ir chirurginių procedūrų metu naudojama vietinė nejautra, to pilnai pakanka kad, nejaustumėte skausmo. Pacientui pageidaujant ar esant sudėtingam atvejui gali būti taikoma sedacija (intraveninė narkozė).

Procedūros eiga:

Atliekamas nedidelis pjūvis, atkeliamos dantenos.

Specialiu grąžtu žandikaulyje padaroma ložė implantui.

Įsriegiamas implantas.

Jeigu kaulo kokybė gera, ant implanto užsukama gijimo galvutė (kitu atveju gijimo galvutė užsukama apie 2 savaitės iki protezavimo).

Susiuvamos dantenos

Pagal situaciją gali būti paskirtas vizitas pooperacinei apžiūrai, kurios metu gydytojas pašalina siūlus ir įvertina gijimo būklę.

Toliau seka apie 3 mėnesiai ramybės, tai periodas kurio metu implantai prigyja (suauga su kaulu).

Protezavimo etapas

Antras vizitas. Kai implantai prigyja, pradedamas protezavimas. Iš implantų Išsukamos gijimo galvutės ir įsukamos atramos. Padaromas dantų lanko atspaudas. Jis perduodamas dantų technikų laboratorijai, kur pradedama gaminti danties karūnėlė, tiltelis ar viso dantų lanko protezas. Gamyba trunka iki 10 dienų. Kai kuriais atvejais gydytojas dar gali paskirti papildomą vizitą pamatavimui.

Trečias vizitas. Pagaminta karūnėlė ar protezas pritvirtinama prie implantų.

>